Informatie over Microdermabrasie

Microdermabrasie betekend eigenlijk huid afslijpen op micro niveau. Dat is precies wat de behandeling inhoudt. Het apparaat blaast tijdens de behandeling onder hoge druk kleine kristallen op de huid. Hierdoor wordt de laag met dode huidcellen weg geschuurd. Microdermabrasie verbeterd de huid en houdt het in goede staat. Direct na de eerste behandeling ziet de huid er stralender, frisser en egaler uit. 

Welke huidproblemen pakt Microdermabrasie aan?

De behandeling Microdermabrasie is voor vrijwel elk huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen mag deze behandeling echter niet zomaar worden uitgevoerd. Tijdens de eerste afspraak bekijken de specialisten of de behandeling wel geschikt is voor jouw huid. 

Microdermabrasie is geschikt voor het aanpakken huidproblemen en-aandoeningen bijvoorbeeld: pigmentvlekken, droge huid, verstopte poriën, rokershuid, ondiepe rimpels, acne littekens, gerstekorrels en huid beschadigingen voor de zon. 

Uit hoeveel behandelingen bestaat Microdermabrasie?

Dat verschilt volledig per persoon om het optimale resultaat te behalen, leeftijd en huidsconditie spelen hier een belangrijke rol. Hoe ouder wij worden, hoe trager de celdeling verloopt. Hierdoor zijn al vaak meer behandelingen nodig voor het beste resultaat. Tijdens de behandeling zijn de dode huidcellen verwijderd en word de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Wij adviseren om een aantal behandeling te volgen voor het beste resultaat en het regelmatig aan te houden om de staat van de huid goed bij te houden. 

Na de behandeling

Het kan zijn dat de huid een beetje rood is geworden na de behandeling, dat is volkomen normaal en trekt weg na enkele uren/dagen. Na de behandeling raden wij jou aan om direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed te beschermen tegen zonlicht adviseren wij om een zonnebrandcreme te kopen met een hoge factor. Enkele dagen na de behandeling kan het gebeuren dat de huid gaat schilveren, dit hoort bij het proces van een nieuwe huid. Probeer de huid verder met rust te laten en het zal zich van zelf herstellen.